Over Byron Katie

Byron Katie

Graag wil ik iets over Byron Katie vertellen. Ze is de grondlegger van The Work. Het is altijd een feest om bij haar in de buurt te zijn als ik een workshop bezoek. Haar helderheid, vriendelijkheid, twijfelloosheid zijn een inspiratie voor me. Ik ben haar zeer dankbaar dat ze zoveel doet om The Work in de wereld te zetten. Ze is voor mij een voorbeeld hoe een mens vriendelijk en liefdevol kan leven zonder zweverigheid, zonder alles goed te vinden En tegelijkertijd is ze ook gewoon vrouw, moeder en oma.

Byron Katie werd na 10 jaar depressie op een ochtend wakker en alle duisternis en negatieve gedachten waren verdwenen. Ze voelde vreugde en lichtheid. Op dat moment zag Byron Katie dat het grootste probleem niet in de omstandigheden ligt, ook niet in de gedachten die we daarover hebben maar vooral dat we geloven dat die gedachten waar zijn.

Byron Katie ontdekte dat als ze haar gedachten geloofde, ze leed, en als ze haar gedachten niet geloofde, ze niet leed. En dat is waar voor ieder mens. Vrijheid is zo simpel als dat. Vrijheid is een keuze. Byron Katie ervoer een innerlijke vreugde die nooit meer weggegaan is, nog niet voor een seconde. Die vreugde is in iedereen.

Byron Katie veranderde door deze ervaring, maar ze heeft de eerste jaren ook de 4 vragen net zo vaak en lang gedaan als nodig was om de compleetheid en de lichtheid van het leven te kunnen blijven voelen en beleven. Ze zegt daar zelf over: er zijn veel mensen die diepe spirituele ervaringen hebben, maar die vervagen weer na verloop van tijd. Ik had echter de 4 vragen en die hebben ervoor gezorgd dat deze ervaring bleef.

Byron Katie kwam erachter dat ze ook heel vaak vijandig over anderen en zichzelf dacht en daarnaar gehandeld had. Ze onderzocht deze gedachten en leerde daardoor eerst van zichzelf te houden en daardoor ook van anderen. Ze begon echt naar haar kinderen en man te luisteren en maakte goed wat ze goed kon maken. Haar relaties veranderden en mensen kwamen naar haar toe vanwege haar helderheid en onvoorwaardelijke liefde die ze uitstraalde.Dit gaat door tot vandaag de dag. Op the work.com kunt u zien wat voor een enorm instituut daaruit voortgekomen is. Byron Katie geeft les in de hele wereld. En leidt vele mensen op, zodat ook die “the work” door kunnen geven aan anderen.

Byron Katie leidt ook de 9-daagse school van “the work”. De belangrijkste workshop om “the work”echt te leren kennen.

Je vindt haar vooral op The Work.com

AGENDA