Over Hannah

Hannah van de Wouw

Ik ben in het dagelijks leven mondhygiëniste en kindertandverzorgster.

26 jaar geleden begon mijn zoekersleven naar de innerlijke mens met een 3 maandelijkse periode waarbij er zomaar vrijheid, helderheid van denken, en soms inzicht in mijn werkelijke aard ontstond. In die periode leerde ik innerlijke vrede kennen, dat het leven en zelfs de dood geen voorwaarden nodig heeft voor geluk en een eerlijke balans tussen mij en de ander. Dat ging ook zomaar weer over en daarna werd ik een zoeker. Ik heb aardig wat spirituele meesters bezocht, meestal in de advaita vedanta traditie en vanaf 2001 ben ik ook emotioneel therapeutisch werk gaan doen en leren.

Ik heb een opleiding gedaan als primal rebirth therapeut ( innerlijk kind werk) met specialisaties in co-dependency en trauma healing. Allemaal heel prachtig maar eigenlijk bleef het allemaal een flauw aftreksel van wat ik meemaakte in die 3 maanden 26 jaar geleden. Tot ik de 4 vragen tegenkwam. Zij brengen me weer terug naar de innerlijke vrede, de helderheid en de balans tussen mij en anderen.

Ik heb geen pretenties. Ik ben een gewoon normaal mens. Al dat zoeken en de 4 vragen hebben me niet tot een “perfect”iemand gemaakt, maar wel tot iemand die redelijk tevreden is met zichzelf zoals ik ben. Byron Katie zegt “loving what is”, dat is voor mij nog wat veel gevraagd, maar “living what is” dat klopt wel. Ik kan het leven leven met alles erop en eraan.

Ik heb echter een 100% vertrouwen in het mechanisme van de 4 vragen. Vanaf de eerste keer dat ik het gedaan heb kwam er een zacht fluisterend wonder in mijn leven, wat Byron Katie “je hart”noemt. Daarmee kom ik steeds in contact door de 4 vragen. Ik voel meer rust en veiligheid en ik voel veel meer waardigheid voor mezelf en de ander.

Ik begin te begrijpen wat de mogelijkheden en beperkingen in relaties tussen mensen zijn en dat de beperkingen geen tekorten zijn. Zogenaamde “fouten”worden momenten om te communiceren en samen komen we er wel uit.

De 4 vragen voelen als mijn thuis en het enig werkelijk belangrijke wat ik nog wil doen in mijn leven.

 

 

AVONDCURSUS THE WORK VOOR BEGINNERS MAART 2017

In maart 2017 zijn er 5 donderdagavonden waarop je bij mij thuis in Harich The Work aan kunt leren. Je leert welke gedachten je kunt onderzoeken en je leert hoe je ze kunt onderzoeken. Grote kans dat na die 5 avonden sommige onderwerpen in je leven al veel minder lading krijgen.

kosten voor 5 avonden € 75,-  Harichsterdijk 78  Harich  3-10-17-24-31 MAART

aanvang 19:30

opgave liefst via gaatjesvuller@hetnet.nl  of 0514603654

AGENDA