Mindfullness

Mindfulness en Betty

Toen ik, gecertificeerde maar vooral begeesterde mindfulness trainster, 5 jaar geleden bij Hannah op een weekend kwam om me te bekwamen in het doen van The Work, werd me al snel duidelijk hoeveel deze twee vormen van bewustzijnswerk met elkaar te maken hebben.

Byron Katie zegt : ‘get still and notice’ en ‘the Work is meditation’

Bij mindfulness richten we de aandacht naar binnen en merken op. De meditatie is het opmerken van alles dat we van moment tot moment gewaar zijn.

Ieder ervaring die we hebben bestaat uit fysieke sensaties, emoties en gedachten. Vaak leven we op de automatische piloot en zijn we ons daar niet van bewust. En als we al iets opmerken zijn dat onze gedachten, die we zonder meer geloven en als leidend aannemen. ( in je hoofd zitten/leven ).

We zeggen dan dat we geïdentificeerd zijn met onze gedachten, met ons verhaal.

Wat er gebeurt in ons lichaam en ons gevoelsleven krijgt daarmee niet de aandacht die het verdient en nodig heeft ! Tegelijkertijd gaan we daarmee voorbij aan de informatie en potentie die in dat deel van ons wezen huist.

Via the Work wordt je je bewust van je ( stressvolle )gedachten en onderzoek je ze. Bij dat onderzoek spelen ook je emoties en lichaam een rol. De vaardigheden die mindfulness je hierbij biedt zijn zeer behulpzaam.

Bij mindfulness veranderen we uiteindelijk onze verhouding tot onze gedachten, fysieke sensaties en emoties. We gaan ons realiseren dat we ze hebben, maar niet zijn.

Daarmee verkleinen we de kans dat we ons in de toekomst vereenzelvigen met bepaalde gedachtes, die ons stress zouden kunnen opleveren

Vandaar dat ik al een aantal jaar tijdens de The Work weekenden van Hannah aan het begin en einde van de dag Mindfulness meditatie geef.

 

AGENDA